Fisk i ugn

Denna rätten är lätt att laga, nyttigt och hyfsat billigt om man använder fryst fisk. Detta receptet är för 5 pers.

  • 800 gr torsk filé färsk eller tinad fryst
  • 2 morötter
  • 1 lök
  • 1 citron
  • 1 dl gröna oliver (utan kärnor)
  • 1 dl olivolja
  • ½ tsk salt
  • 2 kr svart peppar
  • 2 tsk timjan

Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg fisken i en ugnssäker form. Om man använder djupfryst fisk, skär den i portionsbitar.

Dela citronen o pressa över saften på fisken. Salta o peppra.

Skala moroten o skär den i tunna slantar. Skala löken o skär den i ringar. Lägg detta på fisken.

Häll över oliverna o tillsätt timjan. Ringla över olivoljan. In i ugnen ca 15-20 minuter. Det är klart när fisken har stelnat o är vit. Servera med kokt potatis eller ris. Vill man ha det extra festligt så kan man pressa potatisen, det är nice.