» Mjölmix
» 125 g rismjöl, (alt mjölmix 140 g)
» 40 g potatismjöl, (alt mjölmix 40 g)
» 30 g tapiokamjöl (alt mjölmix 15 g Maizena)
» 15 g xanthamgummi (alt mjölmix 15 g)
» 1 tsk bakpulver
» 1/2 tsk salt
» 100 g strösocker
» 250g havregryn
» 218g farinsocker
» 170 gram chokladknappar alt russin
» 140 g rumstempererat smör
» 2 ägg
» 1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser utom chokladknapparnai en bunke, tillsätt äggen och smöret och kör ihop degen med elvisp och degkrokar. Degen skall vara torr och seg. Tillsätt chokladknapparna sist och blanda i dem med elvispen. Rulla bollar stora som en golfboll och platta ut dem på en plåt med bakplåtspapper. De ska vara ungefär 1 cm höga när de är tillplattade. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter, inte för länge, de ska vara mjuka när de är klara. Ta ut kakorna ur ugnen och låt svalna på plåten tills plåten har kallnat. Njut! :^D