Den här chillin är glutenfri, laktosfri och vegetarisk och innehåller massa goda nyttigheter för tarmen. Jag äter den med en klick laktosfri creme fraiche och färsk bladpersilja, men den funkar utmärkt med ris eller bröd också. Jag höftar mängden ingredienser beroende på hur många portioner jag vill göra, här nedan gjorde jag ca 4 små portioner, dubbla receptet om ni vill göra mer. Lägg gärna i fler ingredienser som finns hemma enligt eget önskemål.
Ingredienser:
» 1/2 gul paprika
» 1/2 röd paprika
» 2 små potatisar
» 1 morot
» 1 gul lök
» 2 vitlöksklyftor
» 1 frp bönmix
» 1 frp krossade tomater
» 1/2 dl röda linser (valfri-för extra mättnad)
» 1 valfri liten chillifrukt, jag tar en färsk jalapeno
Kryddor:
» Oregano
» Chillikrydda
» Cayennepeppar, endast lite
» Paprikapulver
» Timjan
» Persilja, färska blad
» Salt
» Grönsaksbuljong
Till servering:
» Creme fraiche och färsk bladpersilja
Gör såhär:
Finhacka vitlöken och grovhacka resterande ingredienser. Jag skär i lagom stora tärningar så att chillin blir lite ”chunky”. Häll i alla ingredienser i en kastrull och stek tillsammans med kryddorna i några minuter. När det mjuknat något, häll på en burk krossade tomater och grönsaksbuljong och låt grytan puttra. Skölj bönor och linser noga och häll i när grytan puttrat ca 5 minuter. Låt sedan grytan puttra minst 10 minuter till men gärna längre. Smaka av och krydda efter behov. Ät i en skål med creme fraiche och persilja eller valfritt tillbehör. Njut!