4 portioner
- Marinad:
- 2 skalade och hackade vitlöksklyftor
- 1 dl japansk soja
- 2 msk sesamfrön
- ½-1 tsk sambal olek
- 1 krm svartpeppar grovmalen
- ½ dl rapsolja
- 500 gr lövbiff
- 1 förpackning frysta haricots vertes (250 gr)
- 3 dl jasmin ris
- 1 liten burk ananasringar (eller en halv färsk)
- 1 tsk curry
Tina bönorna. Skär lövbiffen i strimlor. Blanda allt till marinaden i en skål eller plastpåse.
Lägg i köttet och blanda runt ordentligt. Låt ligga medan riset kokar eller gärna lite längre.
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Krydda ananasen med lite curry. Om du använder färsk ananas så skär den i 4 klyftor, skär bort skalet och rotstocken. Stek ca en minut på varje sida i lite olja. Lägg åt sidan. Hetta upp 1 msk olja och stek köttet ca 2 minuter. Tillsätt bönorna, rör runt och låt puttra några minuter. Späd med resten av marinaden och lite vatten om det behövs. Servera genast med riset och ev. med lite mango chutney eller sweet chilisås.